Hogyan készült LED falak segítségével a Star Wars: The Mandalorian

A Golem Creations az Industrial Light & Magic (ILM) partnerségében együttműködött az Epic Games-szel, hogy a The Mandalorianhoz életre keltsen egy új virtuális díszletet. Az ILM a Fuse, a Lux Machina, a Profile Studios, az NVIDIA és az ARRI partnerekkel együtt új, egy valós idejű surround színpadot fejlesztett ki.

Az új virtuális díszlet lehetővé teszi a filmkészítők számára, hogy valós idejű játékmotoros technológiával és LED-kijelzőkkel jelentős mennyiségű, komplex vizuális effektust készítsenek a „kamerán belül”. Ez a megközelítés lehetővé teszi a dinamikus digitális tájak megjelenítését, amely drámai módon csökkenti a zöld képernyő szükségességét Ezzel időt és erőforrást takarítva meg.

A folyamat úgy működik, hogy a kamera mozgása dinamikusan frissítheti a hátteret, hogy megfeleljen a perspektíváknak, amelyet a kamera a valós életben rögzít. Ehhez a LED falaknak együtt kell működniük egy mozgáskövető szenzorral, amely tisztában van azzal, hol van a kamera és hogyan mozog.

A The Mandalorian 1. évadának több mint 50 százalékát ezzel az új módszer segítségével vették fel, így teljesen nem volt szükség a valós helyszínekre. A Mandalorian színészei egy 6 méter magas, 270 fokos félköríves LED videó fal elött forgattak, mely így 22 méter átmérőjű teret biztosított számukra. Az ILM által létrehozott digitális 3D-s környezetek interaktív módon játszódtak le a LED-falakon, valós időben szerkesztve a felvétel során, ami lehetővé tette a képpontos követést és a perspektíva-korrekt 3D-s képeket.
Ezeket a képeket nagy felbontásban biztosították az NVIDIA VGA-k által működtetett rendszerek.
A környezeteket a kamera perspektívájából világították meg és renderelték, hogy valós időben biztosítsák a mozgást, így pontos interaktív fénnyel megvilágítva a szereplőket.

A hagyományos zöld képernyő színpadhoz képest a LED-falak megfelelő fényeket, tükröződéseket adtak a Mandalorian fényvisszaverő ruháján. Ezek teljesen hiányoztak volna, ha régimódi forgatással készült volna.

Technikai háttér

Az ívelt falat LED kabinetekből építették fel. Ezek maximális fényereje 1800 cd/m2, ami rendkívül fényes. Csúcsfényességnél a fal körülbelül 4x akkora fényerőt produkált, mint egy hagyományos „otthoni” LED háttérmegvilágítású LCD tv. Ez azt jelentette, hogy a fényérő nem jelentett problémát, és gyakran a forgatás során csökkentették a LED-ek fényerejét.

A díszlet ívelt és 6 méter magas volt. A félkörívű LED videó fal 1326 kabinetből épült fel.

A fő LED-képernyő LED-es videó mennyezettel is lett egészítve.

A színpadon szükség volt egy fizikai nyílásra a filmezéshez és ki-be mozgáshoz, de két függő 5,5m x 6m-es felület is rendelkezésre állt, amelyeket le lehetett engedni a 360 fokos effektus eléréséhez.

Amennyiben hasonló felületet szeretne, keressen minket bizalommal!

LEDfal bérlés itt!

Forrás: FXGuide